5 amazon, aki kitakarította az erdőt | GYÖSZ

5 amazon a GYÖSZ csapatából fogta magát egy kora reggeli napon és felszámolt egy hatalmas szemétdombot Gyál erdejében. Ők kiváló példák mindannyiunknak!

A Gyáli Önkéntes Szemétszedőkről már több alkalommal beszámoltunk a honlapunkon, akik időt és energiát nem spórolva, együttműködve az illetékes önkormányzatukkal rendszeresen szemétszedési akciókat szerveznek.

A beszámolójuk a következőképpen hangzik:

Borongósan indult, végül napsütéssel zárult 11. GYÖSZ Akció az Erdősor-Bem József utcai busz-végállomásnál, a régi Jálics birtokon.

Reggel 7 órától, fél 11-ig szedtük a szemetet. Imádtuk Emi nénit, aki még kávét is főzött nekünk, és néhány szót is váltott velünk. Igazán jólelkű, kedves hölgyet ismerhettünk meg személyében ?

Kaptunk kölcsön talicskát is, hogy a lehető legkönnyebben hordhassuk össze a nagy zsákokat.

Az akció most is nagyon jó hangulatban telt, ilyenkor mindig sokat nevetünk, és feltöltődünk azáltal, hogy láthatjuk a természetet fellélegezni. Igazán nagyszerű érzés ? Úgy tűnik, a szemetelők is megvannak… meglátjuk, mi lesz az ügy végkimenetele.

Kicsit beljebb az Erdősor utcától, a piac felé, gyönyörű, ősfás ékszerdobozra hívta fel a figyelmünket az egyik tagunk. Emberek! Ez valami csodálatos hely! Leírhatatlan. Mintha egy másik világba lépnénk be, kristálytiszta a levegő, csodás lombozat szövi át az eget.

Menjetek el, és öleljetek meg 1-1 fát. Ha tehetitek, vigyetek magatokkal zsákot, mert sajnos ezt a helyet is telehordták szeméttel.

Következő szemétszedési akciójuk május 11-én lesz, a Szedjük Össze Magunkat városi, környezetvédelem kampány részeként megrendezett nagy városi szemétszedésen.

Szólj hozzá!