5 tipp a sikeres szemétszedési akcióhoz

5 tipp, amit fogadj meg és garantáltan sikeressé teheted szemétszedési akciódat. Garancia a JÖN Alapítvány mögött álló több éves tapasztalat.

Szerencsére egyre többen szerveznek szemétszedési akciókat országszerte, amihez összegyűjtöttünk most 5 tuti biztos tippet, amivel sikeressé teheted az általad szervezett szemétszedési akciót.

 

Tuti 5 tipp szemétszedési akció szervezéséhez

 1. Válassz egy jó időpontot.
  Sokan esnek olyan hibába, hogy a többségnek nem megfelelő időpontba szervezik a szemétszedési akciót, emiatt a részvevők száma jóval kevesebb lehet az elvártnál
 2. Válassz egy olyan helyszínt, ami közlekedés szempontjából is könnyen megközelíthető.
  Ha nem szervezett buszokkal, autókkal történik a helyszínre érkezés, akkor mindenképpen fontos a helyszín-választásnál a közlekedés figyelembevétele. Sokaknál ez is komoly szempont. Nem mindegy, hogy 2 órát utazik a helyszínre, vagy félórát.
 3. Mindig egyeztess az illetékes szervekkel, terület tulajdonossal.
  Csak úgy bárhol bárki nem szervezhet szemétszedési akciókat.
 4. Hirdesd eseményed időben és megfelelő helyen
  Fontos, hogy az esemény előtt legalább 2-3 héttel hirdesd azt meg. Ezen áll vagy bukik az egész. Továbbá kiemelten fontos, hogy minél több helyen (közösségi média, honlapok) megjelenhessen az esemény.
 5. Szervezd meg az összegyűjtött szemét elszállítását.
  Az egy dolog, hogy összeszeditek a szemetet, de annak elszállításáról is gondoskodni kell. Célszerű az illetékes önkormányzatok, szervezetek segítségét kérni a hulladék elszállításával kapcsolatban. Hidd el, saját zsebből fizetve akár több 10 ezer vagy 100 ezer forint is lehet a végső költsége egy szemétszedési akciónak.

Ha kedvet kaptál szemétszedések szervezéséhez, akkor kezd hozzá. Válaszd ki a számodra megfelelő opciót:

Ez az 5 tipp nem a siker kulcsa, de nagy segítséget jelenthet kezdő szervezőknek, sőt talán haladóknak is. Reméljük ezzel a kis segítséggel minél többen látnak hozzá környezetünk megtisztításához.

Szólj hozzá!