BGE YES kitakarította Mátyásföldi repülőteret

A BGE YES csapata és a Jövő Öko-Nemzedéke, avagy a JÖN Alapítvány szemétszedési akciót rendezett április végén a Mátyásföldi repülőtéren.

A BGE Fenntarthatósági Hálózata és Központja a korábbi belsős felmérésben adott visszajelzések alapján idén először hirdette meg a BGE Önkéntesség Hetét, ahol együtt egy héten át segítették a kiválasztott civil szervezetek munkáját. Így az egyik kiválasztott szervezet a JÖN Alapítvány volt, akivel egy közös #trashtag címszóval ellátott közösségi szemétszedési akciót rendeztek.

A BGE YES csapata a Mátyásföldi repülőtér és Szebenyi Péter a JÖN Alapítványtól az akció kezdetén.
A BGE YES csapata a Mátyásföldi repülőtér és Szebenyi Péter a JÖN Alapítványtól az akció kezdetén.

Az esemény helyszíne Budapest XVI. kerületében található Mátyásföldi repülőtér volt, ahol körülbelül 15 fő jelent meg, hogy nemzetközi szinten is példát mutasson a nemzetközi diákokkal a tiszta környezetünk megtisztítására. A csoport egyik vezetője, Szebenyi Péter a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke volt.

Az akció jó hangulatban, egy nagyszerű napsütéses napon került megrendezésre és közel 3 órán át tartott. Mindenki beleadott apait-anyait és több zsáknyi szeméttől szabadították meg a természetes környezetet.

BGE YES Trashtag póz egy előtte utána képpel. Ez igen!
BGE YES Trashtag póz egy előtte utána képpel. Ez igen!

Köszönjük a BGE YES csapatának a példaértékű megmozdulást. Csak így tovább a jövőben is.

Kíváncsi vagy hasonló akciókra? Nézz fel a szemétszedés blogra az eseménybeszámolókért!


BGE Fenntarthatósági központja és annak hálózatáról bővebben

A felelős gondolkodás a BGE tradicionális értékei közé tartozik és jelenleg is stratégiájának fókuszában áll. Az egyetem idén májusban megalkotta fenntarthatósági stratégiáját, amelynek alapján felelős felsőoktatási intézményként tudatosan felméri, kezeli és kommunikálja saját társadalmi-gazdasági-környezeti hatásait, a tapasztalatokat pedig beépíti működési, kutatási és oktatási stratégiájába.

A fenntarthatósági stratégia kulcsterületei: 

  • Felelős oktatás és kutatás
  • Belső közösségünk fejlesztése
  • Külső érintett kapcsolatok
  • Felelősség a természeti környezetért

Fenntarthatósági tanács

A stratégia gyakorlati megvalósítása érdekében az Egyetem vezetése létrehozta a BGE Fenntarthatósági Tanácsát a legkiválóbb szakértők bevonásával, akik pro bono vállalásként látják el megbízatásukat.

A felkért szakértők a tudományos és üzleti élet kiválóságai, név szerint Aichelburg Márton, a Civil Vállalkozások Nonprofit Kft. társalapítója, Balázs Tibor, a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója, Magyar Henrietta, a Pfizer public affairs és kommunikációs menedzsere, Olajos Péter, a Körforgásos Gazdaságért Alapítvány elnökhelyettese, Pogány Éda Glória, a Syngenta Business Sustainability (EE) vezetője. A Budapesti Gazdasági Egyetemet Dr. Radácsi László rektori tanácsadó, és Dr. Sándor Balázs HR osztályvezető képviseli.
A Tanácsot két társelnök vezeti, ezt a pozíciót a tagok döntése alapján elsőként Pogány Éda Glória és Dr. Radácsi László tölti be.

Fenntarthatósági hálózat

A projektek egyetemi szintű koordinációját a Fenntarthatósági Hálózat látja el. A Hálózat tagjait az Egyetem vezetése kérte fel, és az Egyetem oktatói, különböző területről érkező szakértő munkavállalói és hallgatói alkotják. A Hálózat (legalább) negyedévente ülésezik, és fő feladata a projektek nyomon követése, a belső kommunikáció támogatása, javaslattétel új projektekre.

Szólj hozzá!