Gyöngyöshermán-Szentkirály SE Teszedd akció

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE idén is csatlakozik a TESZEDD! – ÖNKÉNTESEN A TISZTA MAGYARORSZÁGÉRT nagy megmozduláshoz. Várnak Titeket is.

A GYÖNGYÖSHERMÁN-SZENTKIRÁLY SE is csatlakozott az önkéntes mozgalomhoz.

 

  1. március 22-án (pénteken) 14.30 órakor a Szombathely, Bogáti úti sportpályán lesz a találkozó.

A terület a sportpálya és környéke, Bogát (körgyűrűig) és Szentkirály

Koordinátor: Takács Piroska  06/20/569-6061

VÁRUNK MINDEN ÖNKÉNTES SZEMÉLYT, AKI SEGÍT KÖRNYEZETÜNKET TISZTÁBBÁ ÉS ÉLHETŐBBÉ TENNI.

A szedéshez szükséges eszközöket: kesztyűt, zsákot és kötöző anyagot biztosítjuk.

A Gyöngyöshermán-Szentkirály SE csapának sok sikert kívánunk a Teszedd akcióhoz.

További aktuális események a szemétszedés.hu eseménynaptárában.


A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár nyolcadik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket.

Mit „teszeddhetek”?

Csak olyan szemetet, ami nem veszélyezteti a testi épséged és az egészséged.   A TeSzedd! keretében nem szabad összeszedni építési-bontási törmeléket, gyógyszereket, autó akkumulátort, motorolajat, elektromos és elektronikai berendezéseket, vagy például nagyméretű autóalkatrészeket. Nem gyűjtünk zöldhulladékot sem!  Össze lehet viszont szedni bármit, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető és zsákban gyűjthető, abban elszállítható, például nem szakad szét a súlyától a műanyag zsák.   A TeSzedd! keretében nem gyűjtünk szelektíven,  mert ezek a hulladékok általában szennyezettek, ezért nem hasznosíthatóak.