7. hulladékszedési akció Gyálon | GYÖSZ

A GYÖSZ nem nyugszik és teszi a dolgát, amiért létrejött. Rendszeres szemétszedési akciókkal megtisztítja szeretett települését.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy egyre többen és egyre több helyen szerveződnek környezetmegmentő csoportokba. A GYÖSZ, mint a Gyáli Önkéntes Szemétszedők is ilyenek, akik példával állnak minden embertársunk elé, hogy a jó ügyért tenni kell.

A beszámolójuk az 7. hulladékszedési akciójukról a következő:

“2019. február 24-én a gyáli önkéntes szemétszedők (GYÖSZ) csapatából 7 fő 2,5 óra alatt mintegy 60 zsáknyi szeméttől szabadította fel a Gyál vasúti állomásra vezető utat és környékét. Az összeszedett szemét elszállításáról ilyenkor mindig a helyi önkormányzat gondoskodik.

Mi sem értjük, hogy hogyan kerül városon belül is ilyen mennyiségű hulladék kidobásra, nem értjük, hogyan szennyezheti, csúfíthatja el néhány ember ilyen mértékben a saját környezetét, életterét.

Az összeszedett szemét tetemes része újrahasznosítható lett volna ha a felhasználás után rögtön a szelektív kukába kerül.”

A GYÖSZ nem adja fel és folytatja menetelését a tiszta környezetért szavak helyet tettekkel. 

Sajnos a legutóbbi akciónk során idő és zsák hiányában nem tudtuk befejezni a vasútállomás körüli terület szemétmentesítését. Ezért kiegészítő akciót szervezünk!

A következő eseményük helyszínének a takarításának teljes befejezése lesz, amire a facebookon lehet csatlakozni.

Szólj hozzá!