Mikulásnapi szemétszedés Gyálon | GYÖSZ

Mikulásnapi szemétszedést rendezett, a GYÖSZ – Gyáli Önkéntes Szemétszedők lelkes csapata, akik a téli idő ellenére is rengeteg hulladékot szedtek össze.

Mikulásnapi szemétszedés Gyálon | GYÖSZ szervezésében
Mikulásnapi szemétszedés Gyálon | GYÖSZ szervezésében

A GYÖSZ népes csapata idén jött létre olyan lakosokból, akik megunták, hogy településük piszkos szemétdombbá vált és úgy érezték betelt a pohár, aztán a tettek mezejére léptek. Az indulások óta több tonna illegálisan lerakott hulladéktól szabadították meg a környezetet.

A tevékenységük példaértékű.

Sokan csak beszélnek a problémáról és nem tesznek semmit, de ők nekiláttak szemétszedési akciókat szervezni. S lám csodát nincs szemét, csak tiszta környezet. Korábbi akciójuk ide kattintva elérhető.

"Mikulás! Mi van a puttonyában?" - Sok szemét szólna a válasz :)
“Mikulás! Mi van a puttonyában?” – Sok szemét szólna a válasz 🙂

A szervező beszámolója:
“Az eddigi legkisebb létszámmal, de kétszer akkora lelkesedéssel estünk neki Gyálon, az Erdősor utcai erdős terület Bacsó Béla és Toldi Miklós utca közötti részének. Mondhatnám, hogy volt itt minden, mint karácsonykor, vagy, hogy volt zsákunkban minden, csak jó nem, inkább csak megköszönöm a segítséget a résztvevőknek! Hálás vagyok nektek, amiért eljöttetek, és az eső ellenére is kitartóan tettétek, amit tennetek kellett ? az akció 2,5 órát vett igénybe.

Megszületett a szlogenünk is, amit egy kissé illuminált állapotban lévő úriembernek mondott az egyik önkéntesünk. Miután az említett úr bizonygatta, hogy ha tudott volna az akcióról, ő is jött volna, ezt a választ kapta; Nem baj, majd LEGKÖZELEBB GYÖSZ! ?

Megkaptuk a tábláinkat is a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Kft-től, amit a helyszínen el is helyeztünk. Reméljük, lesz haszna! Legközelebb is várunk mindenkit szeretettel ? Nem baj, ha most nem voltál, LEGKÖZELEBB GYÖSZ!”

 

Reméljük a következő alkalomra még többen és még nagyobb lendülettel vágnak neki. Gratulálunk a Mikulásnapi szemétszedési akcióhoz a GYÖSZ csapatnának.

Csatlakozni lehet hozzájuk a facebook csoportunkon keresztül, ide kattintva.

Szólj hozzá!